Over mij

Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze van hun passie en hobby hun beroep hebben gemaakt.
Maar ik gelukkig wel!
Mijn naam is Yvonne de Vries-van Dongen, trotse moeder van 2 lieve zoontjes en eigenaresse van atelier Yvonne van Dongen.

Jarenlang heb ik ervaring op mogen doen als coupeuse in diverse bruidsmodezaken door het hele land en heb ik leiding gegeven over een team van coupeuses in deze branche.
Tot ik in 2014 een aanbod van Ann&John bruidsmode uit Eindhoven niet kon weerstaan en ik dankzij deze samenwerking mijn eigen bruidsatelier in Weert kon starten. Iets waar ik altijd al van had gedroomd.
Door de jaren heen kwamen er steeds meer bruiden van andere bruidszaken bij mij terecht om hun jurk perfect op maat te laten vermaken.
Inmiddels werk ik ook samen met bruidszaken zoals Wed2b, De Bruidsgalerie, Assepoester, Mariage Bruidsmode, Namanama, Bruidshuis Diana, By Joy’s Bruidsmode en Bruidsmode de Sluier.

Een ontspannen sfeer, gezelligheid en vakkundigheid dat is waar ik voor sta.
Ik doe dit werk iedere dag met zoveel plezier! En heb dan ook heel wat verschillende bruiden ontmoet, verhalen gehoord, bruidsstress, noem maar op. Al die jaren heb ik vol verbazing geluisterd naar bruiden die tijdens het voorbereiden van hun huwelijk nog snel gaan verhuizen of midden in een grote verbouwing zitten en dan tegelijk aan een nieuwe baan beginnen.
Hoe kun je zoiets laten gebeuren, dat plan je toch? Ik heb dat nooit gesnapt. Totdat het mezelf gebeurde!

Onze bruiloft stond al zeker een half jaar gepland toen mijn vriend en ik tegen ons droomhuis aan liepen in Nederweert. Met 2 jonge kinderen bij de oppas 6 weken lang verbouwd, verhuisd, mijn bedrijf ook mee verhuisd en 3 weken later zelf getrouwd. Tja voor iemand die alles tot in de puntjes uitwerkt, niks aan het toeval over laat en een perfectionist is, was dit toch bar slecht gepland haha.
Na 18 jaar in de bruidsmode te hebben gezeten was 25-5-2019 toch echt onze dag. Een topdag! Eindelijk maakte ik mee wat al die bruiden mee mogen maken.

Een grote hobby van mij is het ontwerpen en maken van theatrale fantasy kostuums onder mijn label Mysterique. Mezelf uitdagen om steeds andere technieken en materialen te gebruiken en een nog mooier kostuum te maken dan hetgeen hiervoor.
Inmiddels heb ik een enorme collectie aan kostuums, hoofdtooien en accessoires die vaak te zien zijn op festivals zoals Elfia, Midwinter Fair Archeon en Castlefest. Maar ook voor fotoshoots worden deze graag gebruikt.
Daarnaast dans ik heel graag, heb ik jarenlange ervaring opgebouwd als buikdanseres in showgroepen wat ik nu nog steeds doe en heb ik vele buikdansfeestjes voor kinderen georganiseerd. Ook ben ik nog steeds te vinden op evenementen en braderieƫn met kinderschminken.
Fotograferen is ook iets wat ik erg graag doe maar met 2 kleine kinderen en een klus huis staan de meeste hobby’s op een laag pitje šŸ˜‰

Creatief zijn, dat is wel een grote eigenschap van mij. Net als doorzetten, vriendelijk, gepassioneerd en eigenwijs.
Mijn motto is dan ook “Beter eigenwijs dan helemaal geen zelfvertrouwen.”